Du er for nice!

Du er for nice!

27-03-2009

"Du er for nice - bare du ikke er stangstiv". Det er budskabet på 16.000 små hjerter, som Natteravnene i de kommende måneder deler ud til de unge i nattelivet. Hjerterne er en del af en kampagne, der fokuserer på, at de unge får et fornuftigt forhold til alkohol og lader være med at drikke sig helt i hegnet.

Kampagnen er et samarbejde mellem Natteravnene og Bryggeriforeningen, der på den måde forsøger at bidrage til en fornuftig alkoholkultur og et trygt natteliv:

"Ideén med hjerterne er, at de unge skal forære dem til hinanden og på den måde være med til at sprede budskabet om, at det hverken er sejt eller sexet at være stangstiv", siger Poul Ingerslev, formand for fra Natteravnene i Roskilde.

Hjerterne er forsynet med en webadresse: http://www.erduklar.com/. Her kan de unge deltage i en konkurrence, hvor præmien er chancen for at blive fotomodel for en dag. På hjemmesiden kan de samtidig læse en masse om unge og alkohol.

"Mange unge tror, at andre drikker meget mere og er meget mere vilde end dem selv. De tror også, at deres jævnaldrende starter tidligere med at drikke end dem selv" siger Poul Ingerslev.

Som et led i kampagnen medbringer nogle af Natteravnene et sæt "sprutbriller", som giver de unge et indtryk af, hvor lidt man kan, når man har drukket alt for meget.

"De unge skal gå lige efter en kridtstreg med brillerne på. Det er tæt på at være umuligt. Men det er en gimmick, som er en god start på en dialog med de unge på gaden, siger formanden for Natteravnene i Roskilde.

Forældrene har hovedrollen

Dialogen mellem teenagerne og deres forældre er også et vigtigt led i kampagnen. Mange forældre har svært ved at sætte grænser for de unge, når det gælder alkohol og fester.

"Forældrene har hovedrollen, når det gælder unge og alkohol. Men ligesom deres børn har forældrene en række forestillinger om alkohol, der ikke altid har helt hold i virkeligheden. Forældrene kan gøre meget: For eksempel kan de fortælle deres børn, at unge i dag faktisk starter senere med at drikke end tidligere, at de unge rent faktisk drikker mindre end tidligere og at langt de fleste unge drikker moderat". Det kan forældrene læse mere om i en folder, som Natteravnene i Roskilde uddeler, siger Poul Ingerslev.

Unge kan læse mere på: http://www.erduklar.com/ Forældre kan læse mere på: http://www.klarsnak.com/