Socialminister Benedikte Kiær

Socialminister Benedikte Kiær

11-10-2010

I fredags havde Natteravnene i Stenløse et dejligt besøg af Benedikte Kiær.
Vi var så heldige, at hun kom en halv time før det aftalte tidspunkt kl. 24.00, fordi hendes forrige arrangement sluttede før.

SSP - konsulenterne Troels Birk og Gitte Gildberg, det lokale gadeteams og os Natteravne fik mulighed for at få en lidt længere snak om de unge i dag.

Benedikte Kiær fik bl.a. at vide af SSP, at i de kredse hvor der er stoffer tilgængeligt, er der sket et normskred.
For nogle få år siden skjulte de unge stoffer for andre unge, men i dag til en fest vil stofferne typisk ligge fremme på bordet. Det er en trist udvikling, som vi må have debat om. Stoffer må aldrig ligestilles med alkohol for at få en rus, og stoffer må aldrig opfattes som en stimulans, som er okay at indtage. Det er dødsensfarligt, og det må vi fortsat banke ind i hovedet på de unge.

Dernæst drøftede vi den problemstilling, at unge kan få anonym alkoholbehandling, men samme mulighed er ikke tilstede, når vi taler om problemer med stoffer.
I dag bliver det til en sag, hvis et ungt menneske ønsker behandling for stofmisbrug. Der er ikke mulighed for at blive behandlet anonymt. Det kan være dyrt menneskeligt og samfundsmæssigt, at stofmisbrug ikke bliver behandlet på samme måde som den anonyme alkoholbehandling.
Benedikte Kiær lyttede interesserede, og vi håber, at denne problemstilling giver Benedikte anledning til at lave nogle initiativer på dette område.

Dernæst gik Benedikte og vi Natteravne på gaden. John Høegh Petersen og jeg (Susanne Barfoed) gik sammen med hende. Benedikte havde hendes egen Natteravnejakke på, som hun fik til årsmødet på Nyborg Strand tilbage i marts måned.

Den første unge pige som vi mødte i centret havde bare tæer.
Jeg tror nok, at Benedikte blev noget overrasket over at se et par bare fødder en kold oktober dag! Vi fik at vide, at hendes sko strammede, så der var ingen vej udenom end at smide skoene, mente den unge pige.

Mange unge kom selv for at få bolsjer og kondomer, så Benedikte fik et godt indtryk af de unges adfærd i nattelivet. Det generelle billede var, at de unge er søde, men der bliver drukket meget - rigtig meget.

På vej til Egedal Gymnasium så vi en ung fyr i mørkt tøj stående midt ude på en mørklagt vej. En bil kørte mod ham, så vi fik travlt med at hale ham ind på fortovet i sikkerhed. Den unges kammerater lovede efterfølgende at sørge for, at han kom godt hjem.

700 unge havde været til fest på gymnasiet. Benedikte fik talt med en del unge, hvorefter hun træt blev kørt hjem af ministerchaufføren. Vi havde en tredje Natteravn med Rene Madsen, som så trak i en Natteravnejakke, og vi fortsatte derefter turen.

Vores ønske blev opfyldt.
Benedikte fik et godt indtryk af de unges natteliv, som hun helt sikkert kan bruge i sit videre arbejde omkring de unge.

Tak for turen!

Hilsen Susanne Barfoed, Natteravnene i Stenløse.