Kun med kondom

Kun med kondom

04-09-2009

Otte ud af ti unge vurderer risikoen for at få en sexsygdom ved ubeskyttet sex til at være lille eller meget lille, viser en undersøgelse, som Sundhedsstyrelsen har lavet. Og det er en af årsagerne til, at styrelsen nu sætter en kampagne i gang, som skal få de unge til at bruge kondom.

Målet er at gøre de unge opmærksomme på, at de har en reel risiko for at blive smittet, hvis de har ubeskyttet sex med en ny partner. På hjemmesiden kunmedkondom.dk kan de blandt andet møde personer, som har haft sexsygdomme, og som kan fortælle, hvordan det er. Og de fleste af landets kommuner og skoler deltager i kampagnen.

Sundhedsstyrelsens undersøgelse viser også, at mere end 40 procent af de unge ikke brugte kondom, sidste gang de var sammen med en ny partner. Og 77 procent af de unge, som ikke brugte kondom, sidste gang de var sammen med en ny partner, vurderer deres risiko for at være lille eller meget lille.

Det stemmer meget godt overens med en større undersøgelse, hvor 84 procent af de unge, som ikke konsekvent brugte kondom vurderede deres risiko til at være lille eller meget lille.