Hvorfor fejrer Natteravnene Nordisk Natteravne Dag

Hvorfor fejrer Natteravnene Nordisk Natteravne Dag

07-09-2012

den anden lørdag i september.......?

Den første Nordiske Natteravne Dag fandt sted i 2002 på initiativ fra Henny Jensen, formand for Natteravnene i Lundtoftegade på Nørrebro.

I København samledes ca. 70 Natteravne på Rådhuspladsen, inden de gik rundt i byen i mindre grupper. Idéen var at holde en fælles dag, hvor Natteravne i Danmark, Grønland, Norge, Sverige, Finland og Færøerne gik ud i dagtimerne for at synliggøre den frivillige indsats samtidig.

Det blev siden hen en tradition, og alle Natteravne har mødtes i én by for at manifestere sig og gøre sig synlige lige siden.

Men traditioner skal ikke holdes i hævd blot for traditionernes skyld, og er jo til at ændre på, så i 2012 bliver Nordisk Natteravne Dag afholdt for sidste gang i denne form.

Fra 2013 vil der igen blive fejret Nordisk Natteravne Dag i hele landet efter den oprindelige tanke, hvor de enkelte lokale foreninger selv, eller eventuelt i Netværkssamarbejde, går sammen om arrangementer, så hele landet igen kan blive malet gul.

Natteravne i hele Norden skabte tradition for at være synlige i deres lokalområde, og for at fortælle om deres gode resultater med den frivillige indsats for at skabe lokal tryghed, omsorg og livsglæde blandt børn og unge, og dette bliver de ved med...!

Du kan også via Facebook være med til at markere dagen ved at sætte et Badges på dit profilbillede - Læs mere her