NANU børn åbner nyt værested i Grønland

NANU børn åbner nyt værested i Grønland

01-03-2011

Borgmester for Kommune Kujalleq Simon Simonsen og Formand for Nanu Børn Krissie Berthelsen Winberg har underskrevet en 5-årig samarbejdsaftale om værestedet Neriusaaq i Qaqortoq, der åbner i april.

Værestedet Neriusaaq
Neriusaaq indrettes i den centralt beliggende gamle boghandel midt i Qaqortoq. Formålet med aftalen er at etablere et værested for samtlige børn og unge i Qaqortoq. Det er således ikke et hus med en specifik målgruppe, men et hus for alle grupper af børn og unge. Der indgås en 5-årig driftsaftale mellem de 2 parter, som binder begge parter i alle 5 år.

Neriusaaq er et tilbud til børn og unge, som savner meningsfulde aktiviteter uden for skoletiden, og/eller har behov for et trygt sted at være. Vi ønsker at skabe en positiv kontakt mellem børnene og voksne rollemodeller. Tilbuddet er dog også målrettet familier, og kan på den måde bidrage til at styrke familiesammenhold og -netværk. Der vil blive iværksat projekter, i huset, der skal fremme disse formål og alle med fokus på ”det gode børneliv” og børns trivsel.

Krissie Winberg siger: "Det er blandt andet landsindsamlingen og gallashowet fra sidste år, der finansierer dette og vi skylder en stor tak til de mange privatpersoner og firmaer, der har gjort det muligt."

Læs hele pressemeddelelse her - klik