København City fik besøg af 4 politikere,

København City fik besøg af 4 politikere,

30-03-2009
For et par måneder siden ønskede Københavns Overborgmester Ritt Bjerregaard og Folketingsmedlem Yildiz Akdogan at gå en tur med Natteravnene i de gule jakker, og opleve hvordan det er at møde de unge i nattelivet.
Efterfølgende har alle socialdemokratiske medlemmer i Københavns byråd meldt sig på banen, og har været ude at vandre med flere forskellige københavnske foreninger.

I sidste øjeblik blev Ritt Bjerregaard nødt til at aflyste turen, og Integrations-og Beskæftigelses Borgmester Jacob Hougaard trådte hurtigt til.
Jakob Hougaard, Yildiz Akdogan, Annette Holst Christensen & Lise Thorsen mødtes med Natteravnene ved Københavns Rådhus. Alle 4 politikere og Natteravne fyldte lommerne med bolsjer og kondomer og begav sig ud i nattelivet.

Først var der ikke så mange unge på gaderne, men dem der var der, kom hen til holdene og fik en sludre og et bolsje. Politikerne var positiv overrasket over, at så mange unge kender Natteravnene og var så trygge ved at henvende sig til dem.
Nogle fik endda kram fra de unge mennesker, som Natteravnene plejer at få, når vi er ude at vandre.

Mødet med de unge var meget varmt og åbent, syntes politikere. Alle i København City fik en positiv oplevelse med sig hjem, og Jakob Hougaard meldte sig til at gå som Natteravn i ny og næ.

"Jeg blev overrasket over, hvor positivt det var at møde byens unge i nattelivet. Som natteravne blev vi taget virkelig godt imod. De unge var glade for vores tilstedeværelse i byen, og jeg følte virkelig, at jeg som natteravn havde en god effekt på trygheden i nattelivet. Derfor vil jeg melde mig til fast natteravn - ikke så ofte som de fleste andre, men eksempelvis en gang om måneden," siger Jakob Hougaard.

"Jeg mener, at attituden fra Natteravnene er helt rigtig. Den venlige og åbne mediatorrolle er den helt rigtige måde, at undgå mange konflikter og skabe et bedre socialt liv i nattelivet. Jeg håber, når jeg skal være rigtig natteravn, at jeg kan fortsætte den positive kontakt til de unge og være med til at skabe tryghed i København," siger Jakob Hougaard.